valmentajat 1400x500

Yrittäjä ja valmentaja Juuso Aho

Olen syntyperäinen hämeenlinnalainen, joka on viettänyt 15 vuotta eripuolilla Suomea ja maailmaa ja lopulta päätynyt kiertueeltaan takaisin syntymäkaupunkiinsa. Hämeenlinnaan paluun suurimpana syynä oli omien arvojen seuraaminen, eli olla yhdessä perheenä samassa paikassa. Nautin suunnattoman paljon enemmän ajasta kotona rakkaiden parissa kuin yksin lentokentillä odottelusta, nukkumisesta lentokoneissa, pitkistä välimatkoista ja jatkuvasta ikävästä. Hämeenlinnaan paluun myötä päätin myös tehdä jotain hämeenlinnalaisen urheilun ja liikunnan eteen. Tuohon lupaukseeni olen nyt vastannut omalla Boxinbox harjoituskeskuksellani ja valmentamalla Hämeenlinnalaisia urheilijoita ja kuntoilijoita.

Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja liikunnanohjaaja AMK, molempien tutkintojen syventävinä aineina luin urheiluvalmennusta. Lisäksi olen käynyt painonnoston 1-tason valmentajakoulutuksen sekä painonnoston- ja Crossfit-level 1-ohjaajakoulutukset.

Työkokemusta omaan 10-vuoden verran erikoisjoukoista. Alkujaan toimin ammattisotilaan tehtävissä, joihin kuului myös vaativia työtehtäviä haasteellisissa olosuhteissa ulkomailla. Myöhemmin siirryin kouluttajan tehtäviin ja opiskelin samalla urheiluvalmennusta. Samalla pääsin yhdistämään työn ja opiskelun siirtämällä urheilijoiden valmentamisperiaatteita ammattisotilaiden harjoitteluun. Erikoisjoukkojen sotilaita voi hyvin verrata mihin tahansa suomalaisiin ammattiurheilijoihin. He harjoittelevat raskaita sotilaan työtehtäviä varten päivästä toiseen. Sotilasurani aikana sain olla mukana hienoissa projekteissa sotilaiden liikunnan parissa, kuten uuden liikuntakoulutuksen käsikirjan muutosprojektissa – siitä henkilökohtainen kiitos arvostamalleni valmentaja Manne Isorannalle.

Sotilasuran jälkeen pääsin valmentamaan huippu-urheilun pariin. Vuonna 2014 olin mukana edesmenneen Aki Hintsan valmennustiimissä Formula 1-sarjassa vastaten Jean-Eric Vergnen kokonaisvaltaisesta valmentamisesta. Iso kiitos Akille mahdollisuudesta ja kokonaisvaltaisen valmentamisen periaatteiden opettamisesta. Työ oli todella haastavaa ja antoi ammatillisesti todella paljon. Työn takia asuin ulkomailla ja matkustin todella paljon ympäri maailmaa. Samana vuonna oma perhetilanne muuttui eikä vastaavan työn tekemiselle ollut enää edellytyksiä. Tuon mahtavan vuoden oppeja pyrin nyt hyödyntämään omassa valmennuksessani. Käytännön valmennusopeista täytyy antaa iso kiitos senseilleni Kontsaksen Antille sekä henkisenä tukenani olleelle Pyry Salmelalle.

– Juuso Aho

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 241 9403
Boxinbox logo TM
COPYRIGHT 2017 BOXINBOX

Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu