fbpx

Lauran Tryathlon-tiistai ja TCC keskiviikkotreeni

Kestävyyslajeista innostunut Laura pitää Boxinboxilla® Tryathlon-treeniä tiistaisin klo 18.15  ja joka toinen keskiviikko klo 18.15 Tawast Cycling Clubin Wattbike-pienryhmää.

LauraBOX

Laura on valmentanut erilaisia pienryhmiä Boxinboxilla® parin vuoden ajan. Hänestä on mukava vetää erilaisia ryhmiä, koska vaihtelevuus viehättää Lauraa. Laura antaa myös Hämeenlinnan uimaseurassa uintivalmennusta.

Trytahlonista, eli sisällä suoritettavista soudusta, pyöräilystä ja hiihdosta, Laura on erityisen innostunut. 

– Laji on monipuolinen ja sopii kaikille. Tiistain Tryathlon tunneille kaikki ovat tervetulleita ja jokainen voi skaalata oman suorituksensa päivän kunnon sekä fiiliksen mukaan, Laura kertoo.

Toki Tryathlon on hikiliikuntaa, jossa syke nousee, mutta tarkoitus ei ole vetää itseään piippuun vaan hallitusti kasvattaa omaa suoritusta ajan kuluessa. Tryathlon sopii siis hyvin kaikille, jotka haluavat kasvattaa tai ylläpitää peruskuntoaan. Peruskuntoahan tarvitaan kaikissa lajeissa! 

Tryathlonin lajit itsessään ovat toimivia kuntolajeja ja yhdistettynä vieläkin tehokkaampia. Tryathlon onkin siis enemmän kuin vain osiensa summa. Tryathlonissa voi tehdä halutessaan tosi koviakin treenejä. 

– Mutta harrastusliikkujalta tätä ei tosiaankaan vaadita, Laura naurahtaa.

Vaikka Tryathlon on myös kisalaji, jossa viralliseen kisamatkaan kuluu soutua 1 km, pyöräilyä 4 km ja hiihtoa 1 km, ei tiistain tunneilla tarvitse miettiä kisauraa. Toki tunneilla toistetaan jossain määrin kisasuoritusta, että keho tottuu lajin vaihtoon lennossa. Yleensä tunneilla tehdään 1–10  minuutia kestäviä kiertoharjoituksia tai yli 10 minuutin kestävyystreenejä.

Tässä Lauran esimerkki Tryathlon harjoituksesta

  • 5 min pyöräily  
  • 5 min soutu
  • 3 kierrosta
  • Lepo kierrosten välissä 4 min
  • 5 min pyöräily
  • 5 min hiihto
  • 3 kierrosta
  • Lepo kierrosten välissä 4 min

Tryathlonia kannattaa siis tulla kokeilemaan tiistaisin! Yksinkertaisuudessaan se on monipuolista kestävyysharjoittelua. Kevään teemana on lähteä maltilla liikkeelle peruskestävyysharjoitusten parissa. Haastetta lisätään kevään edetessä ja ryhmän kehittyessä.

Tutustu ja varaa tästä!

© 2021 BOXINBOX®. Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu. Sivuston kuvat: Riku Hasari, Marika Ijäs

Rekisteri- ja tietosuojaseloste.