fbpx

Salilla kaiken ikää

Asiakaskertomus: Timo 72 v.

Timo on käynyt Boxinbox® salilla parin vuoden verran. Kuntosalilla käynti ei kuitenkaan ole hänelle mitenkään vierasta, Timo on aloittanut salilla käynnin jo 80-luvulla. Nuoruudessaan Timo pelasi jalkapalloa, ratsasti, pyöräili, lasketteli ja pelasi tennistä. Urheilu on siis kuulunut vahvasti Timon elämään tavalla tai toisella. Nykyään saliharjoittelun lisäksi Timo vaeltaa vaimonsa kanssa noin 15 kilometrin mittaisia päivälenkkejä. He ovat myös tehneet muutama vuosi sitten Santiago de Compostelan vaelluksen, reilut 700 kilometriä rinkat selässä.

TRX veto boxinbox

Boxinboxilla Timo tekee pääsääntöisesti voima- ja tasapainoharjoituksia. Niistä on todella paljon apua Parkinsonin taudin aisoissa pitämiseen. Lihakset pysyvät kunnossa ja samalla niiden hallinta on parempaa.

– Ilman voima- ja tasapainoharjoituksia Parkinson varmasti saisi yliotteen. Parkinson ei ole este liikunnanharrastamiselle, vaikka se vähän haittaakin, koska vasen käsi ei enää oikene kunnolla. Polvien proteesitkaan eivät juuri häiritse treenaamista, kyykkääminen ei tosin onnistu kunnolla. Mutta mitä sitä murehtimaan, Timo toteaa.

Fyysisen kunnon lisäksi liikuntaharrastus auttaa psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Timo kertoo, että vaikka aina ei oikein huvittaisi salille lähteä, eikä aluksi treenistä oikein tulisi mitään, niin lopuksi on kuitenkin tosi hyvä, mukava ja rento olo.

Timo pitää Boxinboxissa varsinkin siitä, ettei salilla ole perinteisiä kuntosalilaitteita, vaan kahvakuulilla, tangoilla ja muilla pystyy tekemään monipuolisemmin treeniä. Varsinkin, kun tietää, että kaikki tarvittava on saatavilla omalla vuorolla. Kiertoharjoittelussa tämä on varsinkin todella suuri etu – ei tarvitse jonottaa ja odotella laitteiden vapautumista.

Yleensä Timo aloittaa treeninsä heittämällä soutulaitteella tikkaa. Aluksi tasaisen vedon aikaan saaminen oli todella vaikeaa, mutta nyt se jo sujuu ja tulos paranee kerta kerralta. Treeniliikkeistä Timo pitää erityisesti lankusta, landmine pressistä variaatioineen sekä TRX-nauhoista. Niillä hän tosin mieluiten venyttelee.

– Boxinbox sali on hyvä paikka treenata ja siellä käy mukavia ihmisiä. Salilla on myös hyvä sisäilma, vaikka treenaajia olisi paljon, ei ilma muutu tunkkaiseksi, Timo toteaa.

Salin Juuso ja Joonas ovat Timon mielestä ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä nuoria, jotka osaavat ottaa hänen rajoitteensa hyvin huomioon. Salin valmiit ohjelmat ovat myös Timosta todella hyvä idea. Näin ei itse tarvitse miettiä mitä sitä salilla taas tekisikään!

Punttisalilla piirretty

© 2021 BOXINBOX®. Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu. Sivuston kuvat: Riku Hasari, Marika Ijäs

Rekisteri- ja tietosuojaseloste.