fbpx

Bootcamp

Tactical Fitness Bootcamp, kymmenen viikon kuntokuuri

Bootcamp1 pieni

”TRX-, kahvakuula- ja kehonpainotreeni, joka sopii kaikille liikkujille kuntotasosta riippumatta.” Emmehän me muuta tarvinneet, Ahon Juuson mainospuhe sekä demotunti upposivat kuin veitsi voihin ja ilmoittauduimme mukaan. Me olemme Sinikka, Suvi ja Pia, eritasoiset ja -ikäiset iloiset sekä aktiiviset kuntoilijat.

PoseerausTRX pieni

Sinikka (kuvassa oikealla) on seitsemänkymppinen joka lajin kokeilija. Koko ikä kulunut erilaisten kuntoiluhaasteiden ja -unelmien toteuttamiseen. Motto on, ettei samaa lajia tarvitse ikuisesti suorittaa, kunhan vain on kivaa. Toisaalta päämääriä täytyy olla, joten takana on useampi puolimaraton ja yksi täysmaraton, sekä reilun 700 kilometrin vaellus, rinkka selässä. Sinikalta löytyy kestävyyttä, eikä lainkaan nopeutta. Kuntosalitreenit alkoivat jo 1960-luvulla, aivan oikein siitä on jo ikuisuus. 

Nelikymppinen Suvi (kuvassa keskellä) nauttii mielen ja kehon haasteista eli treeni ei ole treeni jollei hiki virtaa. Liikunta on aina kuulunut Suvin elämään tavalla tai toisella, mutta raudan pumppaus ei ole kuitenkaan Suvin juttu, hän kaipaa vauhtia ja liikettä. Kun Suvi jotain päättää, hän myös suorittaa sen loppuun: toukokuussa 2020 hän tamppasi Aulangon näkötornin portaat 55 kertaa. Tänä vuonna hän lupaa ylittää itsensä tampata lisää.

Pia (kuvassa vasemmalla), reilu nelikymppinen mutta ei vielä vajaa viisikymppinen aloitti aktiivisemman liikkumisen syksyllä 2020 BoxinBoxissa useamman hieman hiljaisemman vuoden jälkeen. Toki pyöräily, ratsastus ja miekkailu ovat kuuluneet jo kauan elämään. Pia treenaa tosissaan, mutta ei kuitenkaan nenä valkoisena vaan ilon kautta. En halua voittaa itseäni, vaan muut, kuuluu naisen motto.

Ensimmäisillä tunneilla teimme perusliikkeitä TRX-nauhoilla ja kahvakuulilla. Alkuverryttelyn jälkeen pääsimme tositoimiin. TRX repertuaariin kuuluivat mm. erilaiset punnerrukset, soutu sekä coreliikkeet. Kahvakuulalla tehtiin muun muassa etuheilautusta, hyvää huomenta -liikettä ja takakyykkyjä. TRX- ja kahvakuulaliikkeitä tehtiin vuorotellen siten, että yhteen sarjaan kuului pari kuulaa ja pari TRX:ää, toistoja oli 10–15. Sarjoja puolestaan kolme.

Pia totesi, ettei ehkä kannata ahnehtia sitä painavinta kuulaa heti alkuun, ja vaihtoi kesken kaiken hieman kevyempään. Sinikka sen sijaan hikoili merinovaatteissaan, koska ajatteli palelevansa treeneissä(!). No, lihakset eivät ainakaan päässeet kylmenemään kesken treenin. Suvi puolestaan oli iloinen, että hiki virtasi ja pääsi haastamaan itseään.

Olemme selviytyneet erinomaisesti ensimmäisistä tunneista ja odotamme, ehkä innokkaan kauhistuneina, tulevia HIIT-osioita…. Kirjoitamme siis muutaman viikon välein tänne tunnelmia siitä, kuinka Bootcamp osaltamme etenee.

SekoiluaTRX pieni

© 2021 BOXINBOX®. Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu.
Sivuston kuvat: Riku Hasari, Marika Ijäs

Rekisteri- ja tietosuojaseloste.